Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Priznanje najboljim studentima i zaposlenicima

Sveučilišnoj zajednici vi ste radost i ponos

31.03.2023. 11:00
Sveučilišnoj zajednici vi ste radost i ponos

Foto: Filip BralaStudentima i zaposlenicima koji su se u prošloj godini istaknuli u studentskom, znanstvenom i stručnom radu, kao i u izvannastavnim aktivnostima, rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican dodijelila je nagrade na svečanosti.


– Blagodat naše sveučilišne tradicije jest ovaj godišnji čin dodjeljivanja nagrada najboljima među zaposlenicima i među studentima.


Predani i kreativni


Čini nas to uvijek pomalo napetima, ali kad se sve izvrednuje, pretvori se to u posebnu radost i posebno zadovoljstvo i meni koja sam u prilici udijeliti nagradu i vama koji ste nagradu zaslužili. Velika mi je čast stajati ovdje pred vama i kazati vam da su odrazi vaših radnih uspjeha u dubokoj posvećenosti poslu, spremnosti da u svakom trenutku ne štedite sebe, da svojim redovitim obvezama dajete dodatnu vrijednost, dajete oduška svojoj kreativnosti. Dobru reputaciju zavrijedili ste zato što svoj radni elan ustrajno pokazujete, bez prenemaganja, iako je bilo teških i kriznih dana i situacija. Pokazali ste da se iskreno trudite i da vas takvom ponašanju vode unutarnji motivi. Širite osjećaj dobra u komunikaciji na radnom mjestu i izvan radnog vremena, a studenti izvan svih svojih studijskih obveza, istaknula je rektorica Vican. Svi oni koji su dobili nagradu, kao i drugi koji svoje vlastite potencijale stavljaju pred nove izazove, postaju ispunjeniji i bolji, naglasila je rektorica.
– Činite to s ljubavlju koju svi vide jer se ta ljubav ne može sakriti. Želim vam da zadržite tu motivaciju, da jačate svoju vjeru u sebe i da je rasplinjujete oko sebe, podupirući druge da se ne iscrpljujete u traženju razloga kad se nešto ne može, nego u traženju razloga da se hoće i može bolje. Našoj sveučilišnoj zajednici ste ponos i radost. Želim vam da ustrajete u svojoj predanosti radu, rekla je rektorica.


Zahvala laureata


Uime studenata rektorici se na nagradama zahvalila studentica povijesti Ivana Protrka.


– Hvala Vam što ste prepoznali naš trud i angažman. Naše sveučilište sa svojim djelatnicima daje primjer nama studentima i uči nas da jedino upornošću i požrtvovnošću možemo ostvariti uspjeh. Vjerujem da će ova nagrada svima nama, našim prijateljima, obiteljima i profesorima, biti poticaj za daljnji rad, rekla je Protrka.


Uime zaposlenika rektorici se zahvalio doc. dr. sc. don Zdenko Dundović s Teološko-katehetskog odjela, koji je nagrađen za izvrsna znanstvena ostvarenja u području humanističkih znanosti.


Svečanost su s nekoliko izvedenih skladbi, uključujući studentsku himnu »Gaudeamus igitur«, uveličali Dražen Habuš, Marino Perović i Tajna Zorca. 


NAGRAĐENI DJELATNICI


Doc. dr. sc. don ZDENKO DUNDOVIĆ s Teološko-katehetskog odjela za izvrsna znanstvena ostvarenja u području humanističkih znanosti


Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru za izvrsno osmišljen, dinamičan i posvećen rad sa studentima. Nagradu je preuzela doc. dr. sc. Marina Vidaković, voditeljica Studentskog savjetovališta


IVANA MORIĆ FILIPOVIĆ, voditeljica Ureda za izdavačku djelatnost, za izvrsna postignuća u razvoju sveučilišne izdavačke djelatnosti


DAMIR JELIĆ, grafički dizajner u Uredu za izdavačku djelatnost, za izvrsna postignuća u grafičkoj pripremi i likovnom oblikovanju sveučilišnih publikacijaSadržaj je nastao u suradnji sa Sveučilištem u Zadru.