Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

PRIVELI IH

Zaustavljali automobil, a suvozač kroz prozor bacio vrećicu sa 170 grama amfetamina

Autor: Šarlota Brnčić

31.01.2023. 15:00
Zaustavljali automobil, a suvozač kroz prozor bacio vrećicu sa 170 grama amfetamina

Foto: NL



Jučer oko 18 sati u Splitu policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split su izdali naredbu za zaustavljanje osobnog vozila. Tijekom zaustavljanja, uočili su da je osoba koja je sjedila na mjestu suvozača, iz vozila kroz prozor bacila vrećicu.


Utvrđeno je kako se u odbačenoj vrećici nalazi 170 grama droge amfetamin. Policijski službenici su sve osobe koje su se nalazile u vozilu doveli u službene prostorije kako bi se provelo kriminalističko istraživanje.


Tijekom kriminalističkog istraživanja uz 170 grama amfetamina pronađeno je 32 grama droge marihuane i tri tablete droge MDMA. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 22-godišnji muškarac ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.




Također, provedeno je istraživanje i nad 25-godišnjim vozačem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je upravljao vozilom iako nije stekao pravo na samostalno upravljanje jer mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola, a isti nije ponovno položio vozački ispit, te je na taj način ostvario obilježja prekršaja iz čl. 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega je uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud.