Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

UHIĆEN JE

Vozio pijan po Zadru i vrijeđao policajce, a u postaji jednog fizički napao i ozlijedio

Autor: Portal ZL

08.11.2023. 10:10
Vozio pijan po Zadru i vrijeđao policajce, a u postaji jednog fizički napao i ozlijedio

Foto: IlustracijaU ponedjeljak, 06. studenog  u 22.25 sati u Zadru u Ulici 72. bojne Vojne policije, policijski službenici su u nadzoru prometa, zbog zatjecanja u prekoračenja brzine, zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka. Kontrolom 43-godišnjeg vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg, a tijekom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.


Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem prema policijskim službenicima, a u pokušaju sprječavanja obavljanja službenih radnji, fizički je nasrnuo na jednog policijskog službenika kojeg je lakše ozlijedio. Uz uporabu sredstva prisile policijski službenici su ga savladali te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 43-godišnjaka se državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi u pokušaju.


Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz optužni prijedlog, 43-godišnjak je jučer prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru.