Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

POLICIJA

Uzimao predujmove za radove na zadarskom području koje nikada nije izveo, uhićen je

Autor: Portal ZL

08.11.2023. 11:19
Uzimao predujmove za radove na zadarskom području koje nikada nije izveo, uhićen je

Foto: Mateo Levak/NLPolicijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevare. Tako ga se sumnjiči da je u lipnju prošle godine u Viru s 74-godišnjim vlasnikom kuće dogovorio izvođenje građevinskih radova, za što je primio novčani predujam od oko 900 eura.


Također ga se sumnjiči da je na prijevaran način od troje hrvatskih državljanina u dobi od 27, 57 i 73 godine, u proteklih godinu dana na zadarskom području, nakon dogovora o izvođenju građevinskih radova primio predujam u ukupnom iznosu od 9 tisuća eura, nakon čega je oštećene držao u zabludi da će građevinske radove u dogovorenom roku obaviti, a što nije učinio niti im je vratio primljen novac.


Isto tako ga se sumnjiči da je tijekom listopada prošle godine u Zadru iz trgovine trgovačkog društva preuzeo građevinski materijal u vrijednosti od 2 250 eura koji nije u dogovorenom roku platio. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.