ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ANTIKORUPCIJSKA AKCIJA

Uhićeno troje policajaca i zaposlenica lokalne uprave iz Gorskog kotara

Autor: Hina

16.01.2024. 12:59
Uhićeno troje policajaca i zaposlenica lokalne uprave iz Gorskog kotara

Foto: IlustracijaU antikorupcijskoj akciji koja je u utorak počela u Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj županiji uhićeno je troje policajaca i zaposlenica jedinice lokalne uprave i samouprave s područja Gorskog kotara, izvijestila je policija.


Četvero uhićenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti, a kriminalističko istraživanje provodi Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uskokom.


Po završetku kriminalističkog istraživanja uhićene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena Uskoku, objavila je policija.
Uskok je ranije priopćio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na primorsko-goranskom i karlovačkom području.


Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.


Zatraži li, nakon pokretanja istrage, tužiteljstvo za osumnjičene određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda.