Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

velika materijalna šteta

Uhićen serijski kradljivac koji je ordinirao diljem županije

Autor: K.E.

05.10.2023. 14:30
Uhićen serijski kradljivac koji je ordinirao diljem županije

Foto: IlustracijaPolicijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela imovinskog karaktera.


Sumnjiči ga se da je 29. rujna ove godine u Jasenicama iz kuće u vlasništvu 62-godišnjaka otuđio nekoliko tisuća eura te da je istog dana u popodnevnim satima u mjestu Ljubač provalio u kuću 78-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio novac i zlatni nakit.


Nadalje ga se sumnjiči da je dan ranije, 28. rujna u Stankovcima provalio u kuću 73-godišnjakinje i otuđio novac , kao i da je otuđio novac iz kuće 84-godišnjaka u Škabrnji.
Također ga se sumnjiči da je 08. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima u Selinama iz kuće za odmor otuđio novac na štetu dva državljanina Češke. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 45-godišnjakom, sumnjiči ga se i da je 13. kolovoza 2018. godine u Kaštelu Žegarskom iz kuće 71–godišnjakinje otuđio novac i zlatni nakit.


Materijalna šteta koju je pričinio oštećenima cijeni se na iznos veći od 20 tisuća eura. Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog dva kaznena djela Teška krađa i četiri kaznena djela Krađa te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.