Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

PU ZADARSKA

U Zadru vozio s više od 2 promila, u Ninu muškarac bez vozačke odbio test na droge...

Autor: Portal ZL

12.04.2024. 09:22
U Zadru vozio s više od 2 promila, u Ninu muškarac bez vozačke odbio test na droge...

Foto: IlustracijaU nadzoru prometa zadarska policija zaustavila je vozače pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita te s poništenom vozačkom dozvolom, izvijestili su iz PU zadarske.


U srijedu, 10. travnja u 23.25 sati u Ulici Franka Lisice u Zadru policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 0,68 g/kg te je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droge u organizmu. Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova. Vozač je uhićen je i doveden u prostorije policije, te je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja jučer doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru.


Jučer, 11. travnja u 00.25 sati u Ulici Franka Lisice policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil koprivničkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg. Vozač je uhićen je i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja jučer je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveden je i 39-godišnjak, kojeg su u nadzoru prometa zaustavili policijski službenici Policijske postaje Zadar u srijedu, 10. travnja u 21.45 sati u Ninu, dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka. Kontrolom vozača utvrđeno je kako upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a odbio je i ponuđen test na prisutnost droge u organizmu. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije. Nakon saslušanja na nadležnom sudu u Zadru, određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru.