Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

IZVJEŠĆE POLICIJE

'Mrtav pijan' vozio u Rašteviću, potom sletio s kolnika i udario u stablo

Autor: Portal ZL

27.11.2023. 15:46
'Mrtav pijan' vozio u Rašteviću, potom sletio s kolnika i udario u stablo

Foto: IlustracijaNa prometnicama Policijske uprave zadarske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu, a policija je kontrolirala 648 vozila i vozača. Evidentirano je ukupno 176 prekršaja od čega izdvajamo 18 za alkohol, 62 za prekoračenje  brzine, 13 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 6 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.


Tijekom vikenda evidentirano je 13 prometnih nesreća od kojih 10 s materijalnom štetom dok su u tri prometne nesreće četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,28 g/kg.

U subotu, 25. studenog na D-56 oko 19,30 sati u Rašteviću, dogodila se prometna nesreća kada je 51-godišnji vozač upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,28 promila, vozilom sletio van kolnika te udario u stablo.
Vozaču je pružena liječnička pomoć u OB Zadar, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.


Vozio s 2,26 promila
Jučer je na kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen 30-godišnjak, kojeg su policijski službenici u subotu, 25. studenog u 22,45 sati u Pakoštanima zatekli dok je upravljao automobilom zadarski registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,26 promila i u vrijeme dok  u je vozačka dozvola oduzeta.
Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zatvor u Zadru.


Na nadležni sud uz optužni prijedlog prepraćen je jučer i 24-godišnjak, kojeg su policijski službenici u nedjelju, 26. studenog u 00,40 sati prilikom nadzora prometa zaustavili u Gračacu u automobilu zadarskih registarskih oznaka.


Prilikom daljnjeg postupanja odbijao je ponuđeni test na prisutnost opojnog sredstva/alkohola, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te se pokušao udaljiti s mjesta događaja, poradi čega je savladan te priveden u službene prostorije policije.