Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

PU

U tri slučaja četvorica osumnjičenih krijumčarili čak 73 stranca

Autor: Hina

27.08.2023. 12:29
U tri slučaja četvorica osumnjičenih krijumčarili čak 73 stranca

Foto: PIXSELLU nepuna 24 sata policijski službenici su na području Sisačko-moslavačke županije spriječili tri slučaja krijumčarenja ukupno 73 strana državljana, ilegalna migranta, priopćila je u nedjelju sisačka policija. U četvrtak, 24. kolovoza, navečer na području Topuskog policija je zaustavila kombi čakovečke registracije kojim je upravljao 27-godišnjak, uz kojeg se kao putnik nalazio i 41-godišnjak, obojica hrvatski državljani. Prevozili su čak 39 stranih državljana, ilegalnih migranata.


Istog dana u noćnim satima na području Dvora, zaustavljen je i kombi splitske registracije kojim je upravljao 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u vozilu se nalazilo 13 stranih državljana. Sljedećeg dana, 25. kolovoza, poslijepodne na području Hrvatske Kostajnice, zaustavljen je kombi rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Moldavije, a u vozilu se nalazio 21 strani državljanin.


Svi osumnjičenici za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, su uhićeni, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje, priopćeno je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane, ilegalne migrante do krajnjeg odredišta. Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.