Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

UŽAS NA CESTI

U teškom sudaru kod Dubrovnika poginulo dijete, više osoba ozlijeđeno

Autor: Hina

13.08.2023. 11:50
U teškom sudaru kod Dubrovnika poginulo dijete, više osoba ozlijeđeno

Foto: Luka JeličićDijete je smrtno stradalo, a šestero osoba je teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći u kojoj su u nedjelju oko tri sata na Jadranskoj magistrali kod dubrovačkog naselja Orašac sudjelovala četiri osobna vozila, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija. Iz policije su naveli da se prometna nesreća dogodila kada je 33-godišnji državljanin Albanije, upravljajući osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznaka u smjeru Dubrovnika prešao na suprotnu traku i udario u vozilo njemačkih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnji državljanin Njemačke.


“Potom je u nekontroliranom kretanju udario u osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka koje se kretalo iza vozila njemačkih oznaka i kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Kosova. Nakon udara, vozilo njemačkih nacionalnih oznaka udarilo je u drugo vozilo, također njemačkih oznaka, koje se kretalo suprotnim kolničkim trakom prema Dubrovniku, a kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Kosova”, utvrdila je policija. Na mjestu je smrtno stradalo maloljetno dijete iz osobnog vozila koje je skrivilo prometnu nesreću, a troje putnika iz istog vozila zadobilo je teške tjelesne ozljede, svi državljani Albanije.


Teške tjelesne ozljede zadobio je i vozač osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka te dvoje putnika koji su se nalazili s njim u vozilu, od kojih je jedno maloljetno dijete, svi državljani Kosova. Tijelo preminulog maloljetnog djeteta je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok smrti, a ozlijeđeni su prevezeni u dubrovačku bolnicu gdje su zadržani na daljem liječenju. Vozači sva četiri osobna vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći bili su negativni na alkotestu, kažu u policiji. Tijekom očevida na kojem je bio nazočan općinski državni odvjetnik promet je na tom dijelu Jadranske magistrale bio zatvoren, a u potpunosti je normaliziran u 6,40 sati.