Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NEREDI U SPLITU

U neredima nakon utakmice Hajduk-Dinamo ozlijeđeno 14 policajaca

Autor: Hina

04.04.2024. 19:06
U neredima nakon utakmice Hajduk-Dinamo ozlijeđeno 14 policajaca

Foto: Arhiva NLSplitska policija još provodi kriminalističko istraživanje nad 16 osoba osumnjičenih za kaznena djela prisile prema službenim osobama i izazivanja nereda nakon utakmice Hajduka i Dinama održane u srijedu navečer, a liječničku pomoć zatražilo je 14 njihovih kolega, doznaje se u policiji.


Nakon nereda koji su izbili poslije utakmice Hajduka i Dinama održane u srijedu navečer na Poljudu, pomoć je u KBC-u Split zatražilo 14 splitskih policajaca. U KBC-u je zbog teških tjelesnih ozljeda zadržan 58-godišnjak kojemu je slomljena bedrena kost te je podvrgnut operativnom zahvatu.


Za vrijeme i nakon utakmice policija je privela ukupno 54 osobe, a 23 su prijavljene temeljem Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, 15 po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, te četvero po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. Policija je devet osoba dovela na Općinski prekršajni sud u žurnom postupku te su oduzeli 14 pirotehničkih sredstava.
Tijekom intervencije policije u navijačkim neredima u 24 odvojena slučaja upotrijebljena su sredstva prisile, četiri osobe zatražile su liječničku pomoć.


Policajci su uglavnom zadobili ozljede od udaraca kamenom, staklenim bocama ili drugim predmetima te opekline od pirotehničkih sredstava koje su na njih bacali navijači.