Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Liga prvaka

FOTO Više od 500 Eintrachtovih ultrasa izazvalo velike nerede u Napulju, zapaljen i policijski automobil

Autor: Hina

15.03.2023. 21:00
FOTO Više od 500 Eintrachtovih ultrasa izazvalo velike nerede u Napulju, zapaljen i policijski automobil

Foto: Foto REUTERS

Otprilike 200 Napolijevih ultraša također se pojavilo, ali im je onemogućen kontakt s navijačima EintrachtaNAPULJ Navijači njemačkog bundesligaša Eintrachta izazvali su velike nerede u središtu Napulja uoči večerašnjeg uzvratnog susreta osmine finala Lige prvaka između Napolija i kluba iz Frankfurta.


Premda su talijanske vlasti zabranile njemačkim navijačima dolazak na stadion zbog zabrinutosti o mogućem nasilju, više od 500 Eintrachtovih ultrasa ipak je doputovalo u Italiju.


Većina je stigla vlakovima, a glavno poprište nereda bilo je u u srcu grada. Na snimkama se vidi kako se navijači sukobljavaju s policijom, jedan policijski automobil je zapaljen, navijači su bacali kamenje na autobuse, rušili stolove i stolice.
“Ovo nisu navijači, oni su kriminalci, razbojnici. Pitam se bi li napravili isti nered u Njemačkoj?”, napisao je na Instagramu potpredsjednik talijanske vlade Matteo Salvini.


Navijači obje momčadi sukobili su se prije prve utakmice u Frankfurtu, a policija je uzvratnu utakmicu označila kao visokorizičnu.


Veliki broj policajaca i karabinjera pokušava spriječiti kontakt skupina navijača, a u operaciji sudjeluje oko 800 “plavaca”. Strahuje se kako bi moglo doći do sukoba navijačkih skupina kako se utakmica bude približavala.


Otprilike 200 Napolijevih ultraša također se pojavilo, ali im je onemogućen kontakt s navijačima Eintrachta.


Talijanski mediji navode kako je “Napulj talac nasilnika”, a gradonačelnik Gaetano Manfredi prosvjedovao je kod njemačkog veleposlanika.


“Ovo je luda i neprihvatljiva devastacija. Najoštrije osuđujemo neizrecive postupke onih koji su postali protagonisti ovog nasilja, odakle god ono dolazilo. Napulj i Napolitanci ne zaslužuju trpjeti ozbiljnu materijalnu, moralnu štetu koju je ovo ludilo prouzročilo,” poručio je gradonačelnik.


Incidenti koji se događaju u Napulju pokazuju da je “zabrana prodaje ulaznica navijačima Eintrachta bila opravdana,” smatraju na Apeninima.


Navodi se kako su talijanski sigurnosni aparati bili upoznati s opasnošću njemačkih ultrasa i rizikom od sukoba s domaćima.


Navijači Eintrachta sudjelovali su u neredima i u rujnu u Marseilleu prije i za vrijeme utakmice Lige prvaka protiv francuskog kluba. Navijači OM-a i Eintrachta gađali su se dimnim bombama i bengalka na stadionu Velodrome nekoliko minuta prije početka utakmice, a nereda je bilo i u gradu.


Foto  REUTERS