Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

AKCIJA POLICIJE

U akciji zadarske policije 'pao' dvojac s kokainom i marihuanom

Autor: Portal ZL

20.12.2023. 09:45
U akciji zadarske policije 'pao' dvojac s kokainom i marihuanom

Foto: iStockPolicijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanja nad dva hrvatska državljanina u dobi od 29 godina zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Prvoosumnjičenog muškarca u dobi od 29-godina se sumnjiči da je s ciljem stjecanje nepripadne materijalne koristi, u posljednjih mjesec dana na području Zadra u 12 navrata krajnjim kupcima preprodao kokain u manjim pojedinačnim količinama.


Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ga se da je u vremenu od ljeta do 18. prosinca ove godine nabavljao veće količine droge kokain, koju je ostavljao na čuvanje kod drugog 29-godišnjaka, a kod kojeg su u ponedjeljak, 18. prosinca policijski službenici tijekom pretrage pronašli i oduzeli oko 769 grama kokaina pakirano u više pojedinačnih pakiranja te oko 38 grama marihuane. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, obavljene su pretrage doma i drugih prostorija na području Zadra koje koriste 29-godišnjaci, gdje je kod prvoosumnjičenog pronađena digitalna vaga za precizno mjerenje te uređaj za vakumiranje s pripadajućom opremom.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv obojice 29-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te su jučer, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Zbog posjedovanja marihuane, protiv 29-godišnjaka se podnosi i optužni prijedlog temeljem odredbi Zakona o suzbijanju opojnih droga.