Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POLICIJSKA UPRAVA ZAGREB

Privedena trojica Hajdukovih navijača, lakše ozlijeđeno osam policajaca

Autor: Hina

09.12.2023. 15:16
Privedena trojica Hajdukovih navijača, lakše ozlijeđeno osam policajaca

Foto: PixsellPrije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice između “Lokomotive” i “Hajduka” privedena su trojica Hajdukovih navijača, lakše  je ozlijeđeno osam policajaca, a oštećena su tri policijska vozila i jedan osobni automobil, izvijestila je u subotu zagrebačka policija.


Jedan od navijača priveden je zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, drugi zbog kršenja Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, a treći zbog sumnje u napad na službenu osobu.


U zagrebačkoj policiji navode da su policajci prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Osiguranje je do samog kraja utakmice proteklo bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja.
Tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, veća skupina navijača izravno napala policajce koji su, kako bi odbili napad, upotrijebili sredstva prisile  – tjelesnu snagu, raspršivač s nadražujućom tvari i službenu interventnu palicu te su u kratkom roku uspostavili red i osigurali odlazak navijača, bez daljnjih postupanja.


Tijekom čitavog dana na području Zagreba policija nije zabilježila niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi ugrožavao sigurnost.


Nogometna utakmica između “Lokomotive” i “Hajduka” odigrana je sinoć u Kranjčevićevoj ulici na stadionu NK “Zagreb”, a nazočilo joj je oko 4500 gledatelja, od čega oko 1400 gostujućih.