Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

OBAVLJENA PRETRAGA

Prijavljen zbog zlouporabe droge, ali i krivotvorenja isprave

Autor: Šarlota Brnčić

13.01.2023. 11:18
Prijavljen zbog zlouporabe droge, ali i krivotvorenja isprave

Foto: ArhivaPolicijski službenici Druge policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 35-godišnjaka zbog sumnje u zlouporabu droge.


U okviru kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma i drugih prostorija te tri osobna vozila kojima se 35-godišnjak koristi na širem riječkom području.


Tom prilikom je pronađeno 151,4 grama droge amfetamin, tzv. speed, 5,4 grama droge marihuana, 13 komada droge MDM, težine oko 18 grama, zatim 22,8 grama praškaste materije bijele boje za sada neutvrđenog kemijskog sastava, ali i jedna precizna digitalna vaga, novac i drugi predmeti koje se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
Policija ga sumnjiči da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, a osim toga provjerom jednog od vozila, inače marke BMW, otkriveno je kako se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake.


Vozilo mu je radi toga oduzeto i predano Carinskoj upravi na daljnje postupanje iz njihove nadležnosti. Po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te krivotvorenje isprava, 35-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Uz to je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu jer nema regulirano boravište.