Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ZVAO UPOMOĆ

Policijski službenik spasio stranog državljanina iz nabujale rijeke Save

Autor: Šarlota Brnčić

12.12.2022. 17:30
Policijski službenik spasio stranog državljanina iz nabujale rijeke Save

Foto: PU brodsko posavskaPolicijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske Postaje granične policije Stara Gradiška, prilikom nadzora državne granice, danas, oko 12.30 sati, začuli su pozive upomoć na engleskom jeziku. U blizini Davora (cca 3 kilometra istočno), oko 150 metara udaljeno od rijeke Save koja se izlila, uočili su mušku osobu koja je zapela na drvenoj ogradi.


U pomoć mu je odmah priskočio policijski službenik Pero Petrić, koji je obukao nepropusno odijelo, došao do osobe, smirio ga, prenio i izvukao iz vode na sigurno. Policajac Petrić je ujedno i član HGSS-a Slavonski Brod, kojemu je nepropusno odijelo dobro poslužilo u ovom slučaju spašavanja osobe.


Policijski službenici su stranog državljanina utoplili, prevezli u policijsku postaju te ponudili hranom i toplim napitcima. Također će u suradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa za istoga pribaviti suhu odjeću i obuću.
Radi se o stranom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu, te policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.


I ovo je jedan od niza slučajeva spašavanja stranih državljana iz nabujale i hladne rijeke Save te posebice opasne u ovo doba godine.