Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Završio na triježnjenju

Policija zaustavila 51-godišnjaka 2,40 promila

Autor: A.Š.

08.05.2023. 09:29
Policija zaustavila 51-godišnjaka 2,40 promila

Foto: Arhiva ZL/Zvonko KUCELINNa području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća, te su sve s materijalnom štetom. Prometne nesreće su se dogodile na području Novalje (3), Senja (2),  Korenice (1) i Otočca (1).


Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.


U tom razdoblju utvrđeno je osam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 26 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 7. svibnja u Korenici kod 51-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,40 g/kg).
Pošto je postojala bojazan da će on nastaviti s činjenjem prekršaja, izdana mu je naredba o smještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.