Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PU LIČKO - SENJSKA

Recidivisti za upravljačima automobila postali gotovo svakodnevni

Autor: Marin Smolčić

28.11.2022. 21:20
Recidivisti za upravljačima automobila postali gotovo svakodnevni

Foto: Filip BralaPodručje Ličko-senjske županije godinama je odoljevalo najezdi širenja, rasparčavanja i uživanja droge. Čini se kako je tome došao kraj jer je Policijska uprava ličko-senjska ovih dana nastavlja s poduzimanjem aktivnosti u svrhu što učinkovitijeg suzbijanja proizvodnje i preprodaje droga.


Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom iz sela Štikada (Općina Lovinac) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, te omogućavanje trošenje droga.


On se sumnjiči da je od siječnja 2022. godine do 25. studenog 2022. godine u više navrata prodao osobama s različitih područja drogu tipa amfetamin i marihuanu.
Također se sumnjiči da je u rujnu 2022. godine omogućio trošenje droga kada je na privatnu zabavu donio i omogućio drugim osobama konzumiranje droge amfetamin i marihuane, koju je i on tada konzumirao.


Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje on koristi, te je pronađeno 57,97 grama marihuane pakirano u 10 paketića i 51 gram amfetamina i digitalna vaga, što je privremeno oduzeto.


Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava. Policijski službenici Policijske postaje Otočac su jučer u Otočcu zaustavili teretno vozilo gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 40-godišnjak s područja Otočca.


Utvrđeno je da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (1,84 g/kg) i u vrijeme kada mu je temeljem rješenja ranije oduzeta i ukinuta vozačka dozvola na trajanje od dvije godine, zbog istih prekršaja (vožnja bez vozačke dozvole u pijanom stanju). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu.


Dobra vijest stiže i općine Donji Lapac gdje je građanin u šumskom predjelu mjesta Donji Štrbci  pronašao minsko eksplozivno sredstvo i o tome odmah obavijestio policiju.


Policijski službenik Službe regionalnog protueksplozivnog centra Rijeka, Grupa Gospić, utvrdio je da se radi o protu-tenkovskoj mini te ju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.