Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

Krali po brodicama

Policija stala na kraj serijskim krađama, uhićeni 20-godišnjak i maloljetnik

Autor: A.Š.

30.12.2022. 11:55
Policija stala na kraj serijskim krađama, uhićeni 20-godišnjak i maloljetnik

Foto: Arhiva ZLPolicijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i maloljetnom osobom, koje se sumnjiči za 12 kaznenih djela teška krađa te 2 kaznena djela krađe na širem zadarskom  području.


Sumnjiči ih se da su ovaj mjesec, od  10. do 15. prosinca 2022.godine u Sukošanu provalili u brodove na vezu devetorici vlasnika, odakle su otuđivali akumulatore i rezervoare za gorivo.


Nadalje sumnjiči ih se da su krajem prosinca u Bibinjama provalili u tri broda na vezu, odakle su vlasnicima otuđili dvije puške za podvodni ribolov, akumulator te rezervoare za gorivo te da su od 15. do 29. prosinca u Bibinjama  iz jednog broda vlasniku otuđili akumulator.
Također ih se sumnjiči da su 29. prosinca u Bibinjama  iz dvorišta 65-godišnjaka pokušali otuđiti motocikl –skuter u čemu nisu uspjeli dok su na motociklu nastala oštećenja.


U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i ostalih prostorija kojim se koristi 20-godišnjak na širem biogradskom području, a policija je tom prilikom pronašla i oduzela  predmete koji potječu od kaznenih djela i to: 15 akumulatora, tri puške za podvodni ribolov i tri rezervoara za gorivo.


Zasad utvrđena materijalna šteta pričinjena vlasnicima se procjenjuje na preko 30.000,00 kuna, dok se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja sveukupne materijalne štete.


Protiv obojice osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe i krađe.