Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Premijer liga, 33. kolo

Zadrani zaključili osnovni dio laganim hodom protiv Bosca

Autor: Andrija Dešpoja

27.04.2024. 21:27
Zadrani zaključili osnovni dio laganim hodom protiv Bosca

Foto: Mate Komina



Obvezu posljednjeg kola osnovnog dijela Premijer lige košarkaši Zadra su morali odraditi protiv najslabije momčadi natjecanja, Bosca, koji je ujedno u Krešinom domu imao i posljednju svoju predstavu u elitnom rangu hrvatske košarke. Za branitelje naslova sami dvoboj sa „Salezijancima“ bio je potpuno revijalnog tipa jer se odavno riješila startna jedinica u doigravanju gdje će u četvrtak krenuti s prvim četvrtfinalnim ogledom na svom parketu kontra Dubrave, no bez obzira na jedan ležerniji pristup i izlazak na parket nakon napornih treninga upisana je uvjerljiva pobjeda 92:50, koja im je ujedno i 15. u nizu te 31. ukupno u hrvatskom prvenstvu.


Lovro Mazalin (KK Zadar)


Božić na poštedi


Jusup se odlučio od početka na parket poslati gotovo standardnu petorku, jedino je na klupi ostavio Luku Božića kojeg je zamijenio Patrik Jambrović. Po očekivanju gosti su najveću šansu za pariranje favoriziranim Zadranima imali u prvoj dionici kada su im na terenu participirale najjače snage, a tako je i bilo jer je Bosco u tom razdoblju nasuprot sebe imao malo i uspavanu domaću momčad, što je iskoristio na krilima Bruna Bubala i Marata Kosa za ostanak u rezultatskom egalu (17:15). Stoga je čast pozivanja prve minute odmora dobio strateg domaćih koji svakako nije mogao biti zadovoljan s mršavih dva plusa nakon proteka sedam minuta igre. Previše nonšalancije koja je i dovela do povećeg broja izgubljenih lopti Jusupovim igračima je otežalo primarni plan da se već u ranoj fazi utakmice napravi ozbiljniji rezultatski odmak, iako se zahvaljujući Arijanu Lakiću koji je prvu četvrtinu zaključio s tri od tri izvan perimetra Zadar uputio prema drugoj dionici s neloših sedam viška (24:17).


Petar Vujačić (KK Zadar)


Vujačić predvodio


Tamo se pak očekivano okrenula struja na stranu domaćeg sastava čiji je drugi ešalon lakše izlazio na kraj s igračima s klupe gostujuće momčadi. Dario Drežnjak i Lovro Mazalin povukli su na otvaranju do 14 plusa (33:19), no tu su onda Zadrani ponovno zastali i dopustili našpananim mladićima Luke Jovanovića da izbjegnu potpuni potop do odmora. Ante Krapić i Matej Akrap priprijetili su u smiraj poluvremena čak i spuštanjem ispod deset minusa, no proradili su na drugoj strani u posljednjoj minuti Petar Vujačić i Krševan Klarica, čiji su ubačaji donijeli koliko-toliko zadovoljstvo njihovom treneru sa 16 koševa prednosti (43:27). Dizelaškim ritmom košarkaši Zadra su plesali dobrim dijelom treće četvrtine i to je bio najveći razlog zašto se njihova prednost iz prvog poluvremena nije bitnije podigla dugih šest minuta nastavka (52:33). Ipak, pomak na semaforu, tj. bijeg na najvećih dotad 29 viška (65:36) došao je u smiraj dionice nakon nekoliko vezanih ubačaja Drežnjaka, Mazalina i Klarice, tako da je ostalo tek završiti posao u završnih deset minuta. Najefikasniji u domaćim redovima pokazao se Vujačić s 13 koševa, a kod gostiju je najistaknutiji bio Krapić s 12 ubačaja, dok je Ivan Njegovan upisao učinak od devet koševa i 11 skokova, a Roko Lukić je ubacio četiri koša uz tri skoka.