Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

splet nesretnih okolnosti

Policija otkrila što je dovelo do trovanja djeteta u Osijeka ugljičnim monoksidom

Autor: Šarlota Brnčić

23.02.2024. 12:43
Policija otkrila što je dovelo do trovanja djeteta u Osijeka ugljičnim monoksidom

Foto: Dubravka Petric/PIXSELLPovećanje koncentracije ugljičnog monoksida, uslijed istovremenog rada više kućanskih aparata te zatvorenih prozora i vrata kupaonice, uzrok je trovanja djeteta ugljičnim monoksidom, u srijedu uvečer u Osijeku, izvijestila je policija u petak.


Policija je u srijedu uvečer obaviještena iz osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) da su zaprimili dijete u pratnji majke i da sumnjaju u trovanje ugljičnim monoksidom prilikom kupanja u kupaonici.


Provedenim izvidima u četvrtak policija je, u nazočnosti djelatnika tvrtke “Dimnjak” i djelatnika “HEP Plina”, utvrdila da su vrijednosti ugljičnog monoksida i metana u normali, kao i da je bojler u ispravnom stanju.
Uzrok trovanja ugljičnim monoksidom je splet okolnosti, odnosno istovremeni rad više kućanskih aparata te zatvoreni prozori i vrata kupaonice, zbog čega je došlo do povećanja koncentracije ugljičnog monoksida, napominju u policiji.


Ravnateljstvo osječkog KBC-a u četvrtak je izvijestilo da je djevojčica, u dobi nepune tri godine, primljena u Kliniku za pedijatriju zbog akutne intoksikacije ugljičnim monoksidom.


Nakon učinjene obrade i kraće opservacije, otpuštena je kući dobrog općeg stanja i urednog statusa, priopćili su iz osječkog KBC-a.