Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

deset dana zatvora

Na Ugljanu "mahao" plastičnim pištoljem. Imao je čudnu obranu: "Volim šetati šumom i htio sam upucati fazana!"

Autor: T.P.

23.02.2024. 09:39
Na Ugljanu

Foto: TZO PrekoOpćinski sud u Zadru osudio je s deset dana zatvora 53-godišnjeg muškarca s Ugljana, zbog narušavanja javnog reda i mira u kolovozu prošle godine. Ljetnu, toplu večer na tom otoku uznemirila je dojava da okrivljeni muškarac kod lokalne trgovine maše pištoljem, a što su se policijski službenici i sami uvjerili kad su izašli na teren.


On je, vidjevši policajce, glasno vikao: “Zašto ste mene došli tražiti pič*ice jedne, šuljate se tu kao jazavci piz*e jedne majku vam j*bem, zašto ne hapsite prave kriminalce po otoku”.


Okrivljenik je na ispitivanju u svoju obranu naveo da se ne smatra krivim za djelo prekršaja koje mu se stavlja na teret, da je taj dan bio malo nervozan jer mu je došla presuda iz Velike Gorice kojom je proglašen krivim, a u tom slučaju on je bio žrtva i njega jer je njega napao i išaketao drugi muškarac, te je on išao kupiti plastični pištolj na štand.
Također, tog dana se nešto porječkao sa suprugom jer se ljutila na njemu što kupuje pištolj.  Prema njegovim riječima, samo je sjedio na zidu, a oko njega se stvorila grupa policajaca i opkolila ga kao terorista.


Branio se kako ga se svako malo optužuje za razne stvari, a na kraju da se utvrdi da on to nije učinio nego netko drugi i da svako malo proživljava šokove. Poricao je psovanje policajaca, već je, prema vlastitim tvrdnjama, bio nervozan i pričao malo glasnije.


U nastavku saslušanja, razlog kupovine pištolja se promijenio. Kupio ga je – jer voli prošetati šumom, otac mu je bio lovac i mislio je upucati fazana.


Obzirom da je nakon navedenog događaja bio u pritvoru, ne mora na izdržavanje kazne, već mu je ostalo samo plaćanje troškova postupka.