Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

STADION RUJEVICA

Policija objavila završnu bilancu nakon derbija Rijeke i Dinama: Uhićeno 9 navijača

Autor: Hina

22.05.2023. 21:29
Policija objavila završnu bilancu nakon derbija Rijeke i Dinama: Uhićeno 9 navijača

Foto: Mateo Levak/NLPrije, tijekom i nakon nogometne utakmice između HNK Rijeka i GNK  Dinama u nedjelju u Rijeci policija je privela devet navijača zbog alkoholiziranosti, pokušaja unošenja droge, utrčavanja, bacanja predmeta, pokušaja ulaska bez ulaznice, vrijeđanja policajaca i tučnjave.


Iz Policijske uprave primorsko-goranske danas su priopćili da je jučerašnju utakmicu između HNK Rijeke i GNK  Dinama je na stadionu na Rujevici pratilo oko 8200 posjetitelja, od kojih oko 350 navijača gostujuće momčadi.


Prije, tijekom i nakon utakmice privedeno je devet osoba, a riječ je o navijačima gostujuće i domaće momčadi, koji su počinili prekršaje iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima  i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Privedeni zbog alkoholiziranosti, pokušaja unošenja droge, utrčavanja i bacanja predmeta u natjecateljski prostor, pokušaja ulaska na stadion bez ulaznice, vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te tučnjave.


Prije početka utakmice preventivno su zadržane četiri osobe, koje nisu imale valjane ulaznice, a tijekom utakmice zapaljeno je nekoliko baklji i dimnih kutija pa policija utvrđuje koje su osobe to činile, priopćila je PU primorsko-goranska.