Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Zagrebačka policija

Policija o rasistu koji je napao stranog radnika: ‘Znamo tko je u pitanju. Tražimo ga’

Autor: A.Š.

13.03.2023. 11:44
Policija o rasistu koji je napao stranog radnika: ‘Znamo tko je u pitanju. Tražimo ga’


Iz PU zagrebačke službeno su se oglasili u vezi skandalozne snimke rasista koji je u Zagrebu vrijeđao stranog radnika, piše u ponedjeljak Novi list.


Navode kako su odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i identiteta osobe sa snimke.


Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškaraca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u tijeku mjere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke.
Pozivaju građane koji imaju saznanja o tome gdje se muškarac sa snimke trenutno nalazi da nam se jave na 192 ili [email protected].Snimka se, podsjetimo, na društvenim mrežama pojavila tijekom jučerašnjeg dana. Na njoj se vidi kako muškarac verbalno napada i grubo rasistički vrijeđa inozemnog dostavljača Wolta.


“Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi kući, ovo nije tvoja zemlja, j***ni nigeru”, urla muškarac u videu, koji prikazuje kako je zaustavio stranog dostavljača.


“Odakle si? Indija? Idi kući u Indiju. Ovo je naša zemlja. Hrvatska. Europa. Za bijele ljude, ne za crnce”, viče rasist na snimci koji u jednom trenutku usklikuje i nacistički pozdrav “Sieg Heil”.


Na snimku je jučer reagirao i županijski zastupnik Jure Zubčić, predsjednik SDP-a Zadarske županije, koji je na svom Twitteru podijelio snimku


– Postoji dno društva, a zatim postoje ovakvi koji su i ispod te razine, pa se svojim gnjusnim rasizmom hvale po redditu. Osim što su im plaće i radnička prava ispod minimuma još moraju trpjeti ovakve. Dragi  MUP vjerujem da vam ga neće biti teško pronaći prema snimci, napisao je Zubčić uz snimku.