Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

PU ZADARSKA

Policija kod 48-godišnjaka pronašla i oduzela oko 63,39 grama kokaina

Autor: ZL Promo

25.11.2022. 16:22
Policija kod 48-godišnjaka pronašla i oduzela oko 63,39 grama kokaina

Foto: ArhivaPolicijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanja nad četiri hrvatska državljanina zbog kaznenih djela iz domene kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.


Temeljem operativnih saznanja da se bavi preprodajom droge, policijski službenici su jučer u Zadru uhitili 48-godišnjaka kod kojeg je pronađeno 9 paketića s ukupno oko 6,19 grama kokaina. U sklopu daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici su obavili pretragu stana na području Zadra, tijekom koje je policijski pas pozitivno reagirao na drogu. U stanu je pronađena jedna PVC vrećica s ukupno 57,2 grama kokaina te digitalna vaga za precizno mjerenje.


Nadalje, ostala tri hrvatska državljanina u dobi od 56, 54 i 42 se sumnjiče za preprodaju i omogućavanje trošenje droge na zadarskom području, a tijekom kriminalističkog istraživanja od 42-godišnjaka oduzeto je oko 0,8 grama marihuane.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv svih osumnjičenih podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Omogućavanje trošenja droga te su 48-godišnjak, 56-godišnjak i 42-godišnjak danas predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


Protiv 42-godišnjaka, nadležnom sudu podnosi se Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.