ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zadao im teške ozlijede

Podnesena optužnica protiv Gospićanina koji je nožem napao suprugu i njenog prijatlja

Autor: Marin Smolčić

01.03.2023. 10:08
Podnesena optužnica protiv Gospićanina koji je nožem napao suprugu i njenog prijatlja

Foto: Marko Prpić/PIXSELLŽupanijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode. O ovom slučaju smo opširno izvještavali jer je osumnjičeni pokušaje ubojstava načinio pred vlastitom djecom.


Optuženi 36-godišnjak se sumnjiči da je 22. kolovoza 2022. godine, na području Gospića, unatoč ranijim mjerama zabrane približavanja i udaljenja iz obiteljske kuće u naselju Jasikovac, namjeravao ubiti svoju suprugu (27) i njezinog prijatelja (21). Prvo je zadao ubodne rane nožem u predjelu prsišta 21-godišnjaku, a zatim je svojoj supruzi nanio pet ubodnih rana. Oboje su zadobili osobito teške tjelesne ozljede, ali su preživjeli zahvaljujući pravovremenoj medicinskoj pomoći. Ozlijeđeni mladić liječio se nakon napada  gotovo mjesec dana u zadarskoj bolnici.


Osim toga, okrivljenik se tereti da je nekoliko dana prije pokušaja ubojstava  17. kolovoza 2022. na području Gospića, protiv svoje supruge počinio kazneno djelo prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode. Tada je nesretna žena fizički zlostavljana i zaključavana u njihovoj zajedničkoj kući.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Optužnica je podnesena u Županijskom sudu u Karlovcu.