Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Županijski sud u Osijeku

Određen istražni zatvor osumnjičeniku za ranjavanje policajca

Autor: Hina

04.03.2023. 20:17
Određen istražni zatvor osumnjičeniku za ranjavanje policajca

Foto: MUPSudac istrage osječkog Županijskog suda u subotu je odredio jednomjesečni istražni zatvor 64-godišnjaku kojega se tereti da je u petak u Šagu, kod Valpova, iz vatrenog oružja ranio policajca te pokušao usmrtiti još dvije osobe.


Nakon što je u petak uhićen i u subotu popodne priveden na osječki Županijski sud, sudac istrage je, nakon provedenog ročišta, osumnjičeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od dovršenja djela te bojazni od počinjenja novog teškog kaznenog djela, doznaje se na Sudu.


Okrivljenog 64-godišnjaka tereti se za pokušaj teškog ubojstva i dva pokušaja ubojstva, a provedenim  kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je u petak, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šag, iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće, koji je u tom trenutku bio izvan službe. Potom je pokušao vatrenim oružjem usmrtiti još dvije osobe koje su bile u prostoriji, ali u tome nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja.
Napadača su svladale napadnute osobe i zadržale do dolaska policijskih službenika koji su ga uhitili.
Osumnjičenom 64-godišnjaku je evidentirana koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi.


Ranjeni 55-godišnji policajac je prevezen u osječki Klinički bolnički centar, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede, dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.