Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Tandem iz Korenice

Ugovarali nepostojeće djevojke za udaju i skidanje uroka po potrebi

Autor: Marin Smolčić

03.03.2023. 13:34
Ugovarali nepostojeće djevojke za udaju i skidanje uroka po potrebi

Foto: PixabayPrincipi muljanja se mijenjaju po potrebama, uz novac kao uvijek omiljen motiv. Tako su policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela prijevare.

Ovaj tandem prevaranata se sumnjiče da su u mjestu Krbava u vremenskom razdoblju od siječnja 2019. godine do veljače 2023. godine uzeli u više navrata novac od 55-godišnjaka kojem su lagali da novac nose ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati. Prevareni i nesuđeni mladoženja djevojku nikada nije niti vidio, ali su ga prevaranti uvjeravali kako ona postoji i upravo joj oni nose novac. Za vjenčanicu, bolji standard i sl. Tako su od  oštećenog lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od više tisuća eura.
 
Isti dvojac se sumnjiči kako su u više navrata uzeli novac i zlato od oštećene 58-godišnjakinje kako bi ga predali ženskoj osobi koja se  navodno bavi  skidanjem uroka i na taj način oštećenu lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od nekoliko tisuća eura.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje koriste počinitelji, a prilikom čega su pronađeni pištolj sa pripadajućim streljivom i zračna puška za koje nema odobrenje, što je oduzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i protiv 55-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.


Oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.