Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

PU Varaždinska

Obdukcijom potvrđeno kako je pronađeni mrtvi muškarac ustrijeljen

Autor: Hina

10.03.2023. 16:59
Obdukcijom potvrđeno kako je pronađeni mrtvi muškarac ustrijeljen

Foto: Marin Tironi/PIXSELLIz vatrenog oružja ubijen je 56-godišnji Željko Hatlak čije je tijelo pronađeno u Varaždinu, potvrdila je policija i navela kako su pronađeni predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s ubojstvom te provedene dokazne radnje na automobilu žrtve pronađenom u Karlovcu.


Iz varaždinske policije u petak su naveli kako je o tome da je riječ o nasilnoj smrti prouzročenoj vatrenim oružjem potvrđeno obdukcijom u varaždinskoj bolnici, kao i da se radi o 56-godišnjaku čiji je nestanak policiji prijavljen prošle nedjelje, a tijelo mu je pronađeno dva dana kasnije.


Navode i kako su dokaznim radnjama na području Varaždina pronađeni predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s ubojstvom.
Ističu i kako, u koordinaciji s kriminalistima iz Ravnateljstva policije i županijskim tužiteljstvom te u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom, provode kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja ubojice i svih okolnosti koje su dovele do ubojstva.


Naime, Karlovcu je u četvrtak pronađen automobil koji pripada ubijenom 56-godišnjem Željku Hatlaku, no iz tužiteljstva nisu mogli potvrditi da ga je iz dvorišta ubijenog ukrao muškarac koji je priveden jer se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom.


U varaždinskoj policiji kažu kako su njihovi kolege iz karlovačke Policijske uprave pretražili automobil te nastavljaju istragu.


O tome kako se sumnja da je Hatlak ustrijeljen Hini je ranije potvrdio zamjenik varaždinske županijske državne odvjetnice Darko Galić te naveo da se s ubojstvom dovodi u vezu muškarac uhićen u Karlovcu.


“Ne možemo sa sigurnošću znati pod kojim se okolnostima to dogodilo i što je tome prethodilo. To će se tek utvrditi”, rekao je Galić.