Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

pu ličko senjska

Podignuta optužnica za lički tandem koji je „ugovarao brakove i skidao vradžbine“

Autor: Marin Smolčić

10.03.2023. 09:16
Podignuta optužnica za lički tandem koji je „ugovarao brakove i skidao vradžbine“

Foto: Arhiva ZLMuljanje vezano uz skidanje uroka i posredovanje pri udaji nepostojećih žena moglo bi skupo stajati dvojicu muškaraca iz Korenice osumnjičenih za cijeli serijal prijevara. Dvoje hrvatskih državljana, u dobi od 55 i 40 godina, uhićeni su i osumnjičeni za počinjenje više prevara, a konkretno je dokazano „ugovaranje braka“ i skidanje uroka u iznosu od najmanje 27.810 eura. Oni su jednom muškarcu “pronašli ženu za udaju”, dok su jednoj ženi “skidali uroke”, navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću.


Vjeruje se kako je prevara bilo više, ali se mnogi naivčine nisu željeli javiti kako im je uhićeni tandem varalica „štelio žene njihova života“!


Gospićko državno odvjetništvo izvijestilo je u četvrtak da se osumnjičene osobe terete za više kaznenih djela prevare, na širem području Ličko-senjske županije kada su stekli značajnu protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica.Postoji osnovana sumnja da su 55-godišnjak i 40-godišnjakinja „radili“ od siječnja 2019. do veljače 2023. godine lažno uvjeravali 54-godišnjaka iz okolice Korenice da su mu pronašli buduću bračnu partnericu.
Osumnjičenica se potom predstavljala lažnim imenom i obećavala sklapanje bračne zajednice s 54-godišnjakom, te je tražila i dobivala novac. Oštećenik je više puta predao osumnjičenicima ukupno 5.810 eura za „buduću gospođu“, dok su osumnjičenici taj novac zadržali za sebe.


Osim toga ovi su prevaranti također osumnjičeni za prevare u vezi “skidanja uroka”. Osumnjičena 40-godišnjakinja se lažno predstavljala kao veza s također izmišljenom osobom pa je od početka 2020. do kraja 2021. godine uzimala novac 57-godišnjakinji s istoga područja da će joj netko također izmišljen “skinuti uroke i djelovati protiv vradžbina”. I za tu prevaru je unaprijed tražila novac i zlato. Naivna oštećenica je više puta predala osumnjičenicima ukupno 22.000 eura i zlatni nakit.