Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

VELIKA TRAGEDIJA

Nove informacije o eksploziji u kojoj je poginulo dijete, u autu bila eksplozivna naprava

Autor: Portal ZL

20.06.2024. 08:42
Nove informacije o eksploziji u kojoj je poginulo dijete, u autu bila eksplozivna naprava

Foto: LUKA JELIČIĆJučer oko 18 sati na području Obrovca došlo je do eksplozije u kojoj je smrtno stradalo dijete dok su dvije ženske osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.NOVO Česi opovrgavaju hrvatske izvore! Tvrde kako je dječak granatu našao u grmu uz cestu. Više pročitajte OVDJE.Prema neslužbenim informacijama RTL-a, roditelji su kolekcionari ratnih granata te se jedna aktivirala dječaku tijekom igre. Više pročitajte OVDJE.

Kako neslužbeno doznajemo, djetetu koje je poginulo kod Obrovca eksplozivno sredstvo eksplodiralo je u rukama. Više pročitajte OVDJE.Slobodan Oluić, koji živi nedaleko od mjesta gdje se dogodila nesreća, čuo je eksploziju i zapomaganje. Više pročitajte OVDJE.Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu. Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda. Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu. Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet. Policija nastavlja s provođenjem očevida i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja, kazali su iz PU zadarske.


Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, obitelj se kamperom zaustavila na autobusnoj stanici Bilišane prema Žegaru. Iako su prve informacije upućivale na to da je eksploziju uzrokovala plinska boca, to se nije pokazalo točnim.


Jedna od pacijentica zadobila je ozljede trbuha i po hitno završenoj obradi operirana je tijekom noći, ista je stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Druga pacijentica zadobila je tešku ozljedu oka te je primarno zbrinuta na Odjelu za oftalmologiju gdje se i nalazi te je ista za sada stabilno i na daljnjem je liječenju.