Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

NAJNOVIJE INFORMACIJE

Djetetu kod Obrovca eksplozivno sredstvo eksplodiralo u rukama. U autu ih pronađeno još?

Autor: Goran Šimunov

20.06.2024. 15:15
Djetetu kod Obrovca eksplozivno sredstvo eksplodiralo u rukama. U autu ih pronađeno još?

Foto: Luka JeličićDijete u dobi od devet godina je poginulo, a njegova majka i obiteljska prijateljica zadobile su teške tjelesne ozljede u eksploziji za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva u tragediji koja se dogodila u srijedu oko 18 sati na odmorištu u Bilišanima na županijskoj cesti ŽC-6025, Bilišane – Bogatnik na obrovačkom području. Stradalo dijete i sve ostale osobe iz dvaju vozila iz iste skupine su državljani Češke.


Policijska uprava zadarska je izvijestila kako se za sada nepoznato eksplozivno sredstvo prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz ovu cestu. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.


Kako neslužbeno doznajemo, djetetu koje je poginulo u nesreći je u rukama eksplodirala zasad nepoznata eksplozivna naprava koju je prethodno iznijelo iz vozila.

Do djeteta je u trenutku eksplozije stajala žena koja je zadobila ozljede u predjelu abdomena, a radi se o njegovoj majci. Druga žena stajala je nešto dalje, a zadobila je ozljedu oka.


Iako su neki mediji pisali da je riječ o plinskoj boci, to negiraju ozljede ljudi iz incidenta. Naime, oni na tijelu nemaju opekline, već rane kakve bi uzrokovali geleri iz eksplozivnog sredstva.


Službenici protueksplozijskog odjela su provjeravala ima li u vozilima još eksplozivnih naprava. Prema neslužbenim informacijama u vozilima je pronađeno još eksplozivnih naprava. Na mjesto nesreće su tijekom jutra izašli i pripadnici Hrvatskog centra za razminiranje i Civilne zaštite, a oba njihova vozila su otišla nakon kraćeg zadržavanja.


Policija nastavlja s provođenjem očevida i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja.