Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

tragedija kod obrovca

ŠTO JE ISTINA? Češki mediji tvrde kako je dječak granatu pronašao u grmu uz cestu

Autor: K.E.

20.06.2024. 21:44
ŠTO JE ISTINA? Češki mediji tvrde kako je dječak granatu pronašao u grmu uz cestu

Foto: Luka JeličićNakon što je objavljeno kako neslužbeni izvori za RTL tvrde da su roditelji poginulog dječaka kod Obrovca kolekcionari starih ratnih granata, češki mediji opovrgavaju tu informaciju.


Češka NOVA TV, naime, tvrdi kako je dječak granatu pronašao u grmu uz cestu. Slično je situaciju opisao i otac jedne od ozlijeđenih žena.


Novinarima TV Nove javile su se neovisno dvije osobe koje su bliske sa stradalim obiteljima, prenosi Index.
– Vozili su se kući, jedan auto je počeo imati problema s vodom, pregrijao se, puklo je crijevo. Stali su na malo parkiralište, dječak je otišao u grmlje na WC. Kad se vratio, držao je granatu u ispruženoj ruci, opisao je izvor za Novu TV.


Granata je tada eksplodirala i dječak je na mjestu preminuo. Na izletu je sudjelovalo ukupno četvero odraslih i troje mlađe djece.


Pronašao granatu


Događaj je mediju TN.cz opisao i otac jedne od ozlijeđenih žena.


– Stali su, otišli vidjeti što je s vodom. Puklo je crijevo. Dječak je iskočio iz auta na tom odmorištu, a bio je u blizini, samo nekoliko metara od auta.


Vratio se s nečim što je eksplodiralo. Kad je došao do auta, zet je mislio da je pukao ovjes, rekli su da je zvuk bio sličan. Ali kad je vidio da moja kćer krvari, pogledali su iza auta, dijete je bilo mrtvo, govori za češke medije otac žene.


Dodao je da je odmah nakon nesreće razgovarao s kćeri.


– S kćeri sam pričao isprekidano, čuo se hrvatski, zvuk kola hitne pomoći i plač. Kći mi je rekla da je dobro. Ali istina je suprotna, ima gelere u želucu, u jetri i po cijelom tijelu. Geleri će joj navodno biti uklonjeni tek u Češkoj, dodao je otac.


Napominje kako mu smeta što mediji u Hrvatskoj prikazuju krivu sliku ove tragedije te neistinito tvrde kako je obitelj sa sobom iz Češke donijela bilo kakva eksplozivna sredstva.