Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

TRAJE POTRAGA

Muškarac šakama izudarao dvije žene u kafiću, poznato što je bio “okidač”

Autor: Portal ZL

13.04.2024. 12:54
Muškarac šakama izudarao dvije žene u kafiću, poznato što je bio “okidač”

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELLJezive scene nasilja danas prijepodne na splitskoj rivi – sredovječni muškarac na terasi kafića izudarao je šakama dvije žene koje su sjedili stol iza njega.


Dalmatinski portal od svjedoka doznaje kako je povod bio privatni razgovor dviju žena koje je muškarac “prisluškivao”. Nakon što ih je izudarao, počeo je bježati.


U pomoć ženama koje su krvarile, odmah su priskočili građani, a dio je krenuo za njim da ga spriječe u bijegu. Hvatali su ga i ljudi koji su na štekatima u sklopu predizborne kampanje predstavljali svoje programe. No, pobjegao im je. Potom je stigla i policija.
“U tijeku je kriminalističko istraživanje i potraga za počiniteljem. Žene koje su napadnute zatražile su liječničku pomoć”, rekla je za Dalmatinski portal Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.


Nešto kasnije napadač je uhićen.


Slobodna Dalmacija javlja da su napadnute Anamarija Stanić, koja se novinaru tog lista predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti i njezina tetka, ginekologinja Marija Divić. Rekle su da je okidač za napad bilo to što su razgovarale o politici i kritizirale Karolinu Vidović Krišto


“Nakon toga, došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo se ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu.


Nakon toga on je mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda moja hrabra teta stala između nas, međutim onda je i nju udario i to perfidno, s leđa”, ispričala je Stanić za Slobodnu.