Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

PU Zagrebačka

Muškarac naoružan nožem upao u razred u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu

Autor: Hina

06.03.2023. 16:03
Muškarac naoružan nožem upao u razred u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu

Foto: Davorin Visnjic/PixsellNepoznati muškarac naoružan oštrim predmetom ušao je u ponedjeljak poslijepodne u zgradu zagrebačke Klasične gimnazije, a tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, potvrdila je zagrebačka policija.


Policija je potvrdila Hini da je u 13,48 sati zaprimila dojavu o događaju.


Prema dosad prikupljenim informacijama nema ozlijeđenih osoba, a u tijeku kriminalističko istraživanje koji će se utvrditi sve okolnosti događaja, rečeno je.
Incident se dogodio na početku nultog sata poslijepodnevne smjene u gimnaziju u Križanićevoj u središtu grada.


U razredu su bili učenici i nastavnik, a policija je stigla vrlo brzo.


Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić kazala je za medije kako je škola obavijestila policiju odmah po događaju te da je policija promptno reagirala, kao i da je nepoznata osoba, najvjerojtanije stariji maloljetnik ili mlađi punoljetnik, brzo napustila prostorije škole.


Poduzima se pomoć učenicima koji su doživjeli šok i pokušavamo se najbolje što možemo nositi sa situacijom, dodala je ravnateljica u izjavi za medije.


“Situacija je dosta traumatična”


Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić u novoj izjavi medijima ističe da je situacija dosta traumatična.


“Dogodila se krizna situacija u školi. U školu je ušao nepoznati mlađi čovjek, ušao je u učionicu, na sat u kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu.


Dosta sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su neke veće posljedice.


Sam je izašao iz škole, policija je pozvana, dalje su u tijeku akcije policije.


Mi ćemo se sada u školi svi, stručna služba, nastavnici uz potporu Grada i Ministarstva baviti time da riješimo posljedice ovakvog traumatičnog događaja našim učenicima i da pomognemo svima da prebrode ove situaciju.


Učenici su sigurni, nastava se nastavila odvijati redovno i nadamo se da se ovakav događaj više neće dogoditi”, rekla je ravnateljica, prenosi N1.


“Učenici doživjeli šok”


Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić ranije je rekla da su i škola i policija reagirali promptno i brzo.


“Nitko nije ozlijeđen, a sada je sve na policiji da ustanovi o kome se radi. Nisam bila prisutna, ali prema saznanjima bilo je prijetnji, a nepoznata osoba u zgradu je ušla nakon početka nultog sata” poručila je ravnateljica za Večernji list.


Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić kazala je za medije da je nepoznata osoba, najvjerojatnije stariji maloljetnik ili mlađi punoljetnik, brzo napustila prostorije škole.


Poduzima se pomoć učenicima koji su doživjeli šok i pokušavamo se najbolje što možemo nositi sa situacijom, dodala je ravnateljica u izjavi za medije.


Kako dodaje, ono što je sigurno jest to da osoba koja je upala u školu nije učenik Klasične, ali niti XVI. gimnazije, s kojom dijele zgradu.


Do incidenta je, naime došlo, u tijeku smjene učenika XVI. gimnazije koji su nastavu imali ujutro i učenika Klasične gimnazije koji nastavu imaju popodne.