Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NESRETAN SLUČAJ

Liječnici se bore za život vatrogasca iz Karlovca. Ima geler u plućima, stradao je u kući koju je zapalio grom

Autor: P. N.

28.05.2024. 21:17
Liječnici se bore za život vatrogasca iz Karlovca. Ima geler u plućima, stradao je u kući koju je zapalio grom

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELLU Kliničku bolnicu Dubrava u utorak je prevezen vatrogasac koji je s ekipom izašao na teren tijekom velikog nevremena koje je pogodilo Karlovac, javlja Dnevnik Nove TV.


52-godišnji vatrogasac u životnoj je opasnosti. Zadobio je tešku ozljedu toraksa nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša. Po udaru groma zapalila se obiteljska kuća zbog čega su vatrogasci izišli na teren, a među njima i ozlijeđeni vatrogasac. Kao posljedica više eksplozija eksplozivne naprave, vatrogasac je zadobio teške ozljede.
Prebačen je prvo u Opću bolnicu Karlovac, no zbog manjka mjesta organiziran je hitan prijevoz u KB Dubrava. Prvotno je planiran prijevoz helikopterom, no zbog loših vremenskih uvjeta ipak je prevezen kolima hitne pomoći i u pratnji policije.


Iz Karlovca u Zagreb stigli su nešto prije 19 sati i u tijeku je pružanje hitne medicinske pomoći.


Prvih informacija iz bolnice još nema, poznato je da su svi liječnički timovi na raspolaganju i spremni zaprimiti vatrogasca bude li potrebe za pružanjem dodatne pomoći”, izvijestila je Ivana Kopčić za Dnevnik Nove TV.