Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

ISTRAGA TRAJE

Misterij? Policija zasad ne zna tko je propucao Botov automobil, iz NK Osijeka nije bilo prijavljenih prijetnji

Autor: Hina

28.05.2024. 19:30
Misterij? Policija zasad ne zna tko je propucao Botov automobil, iz NK Osijeka nije bilo prijavljenih prijetnji

Foto: Borna Jaksic/PIXSELLZa sada se nitko ne dovodi u vezu s incidentom u kojem je vatrenim oružjem propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK “Osijeka” Portugalac Jose Boto, a iz kluba prije ovoga događaja nisu prijavljivali prijetnje, izvijestila je u utorak policija nakon očevida.


Zamjenik načelnika osječko- baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je na konferenciji za novinare da su dojavu o incidentu primili u utorak, nešto prije devet sati, od djelatnika NK “Osijeka”, a očevidom je utvrđeno da je vjetrobransko staklo vozila propucano s više hitaca iz vatrenog oružja.


Za sada nikoga ne dovodimo u vezu s događajem, ali radimo opsežno kriminalističko istraživanje, dodao je Premec.
Nije mogao potvrdili je li na vozilo pucano iz puške ili pištolja te je li korišten prigušivač, a na upit novinara jesu li pregledane nadzorne kamere rekao je da je to jedan od segmenata kriminalističkog istraživanja u sklopu kojega je obavljeno puno razgovora s građanima te djelatnicima NK “Osijeka”.


Premec je rekao da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, a da iz NK “Osijeka” prije ovoga događaja nije bilo prijavljenih prijetnji.


Osječki gradonačelnik Ivan Radić u utorak je osudio taj incident i izrazio žaljenje.


“U ovom trenutku važno je ne prejudicirati povod, razlog i počinitelja, već omogućiti nadležnim institucijama nesmetano provođenje istrage koja će rasvijetliti sve okolnosti tog kaznenog djela, kako bi počinitelji u najkraćem mogućem roku snosili odgovornost za taj nedopustiv čin”, poručio je Radić na svojoj Facebook stranici.


Radić je istaknuo i da je Osijek siguran grad te naglasio da želi dati maksimalnu podršku u osvjetljavanju tog izoliranog slučaja stavljajući na raspolaganje svu gradsku infrastrukturu koja može pomoći u istrazi tog kaznenog djela.