Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

pretraga vozila

VELIKI ULOV POLICIJE Na širem zadarskom području pronađeno više kilograma raznih droga!

Autor: Iva Bucić

28.05.2024. 10:40
VELIKI ULOV POLICIJE Na širem zadarskom području pronađeno više kilograma raznih droga!

Foto: Mislav KlanacNa medijskoj konferenciji u sjedištu Policijske uprave zadarske, načelnik PU zadarske, Anton Dražina, prezentirao je u utorak rezultate kriminalističkih istraživanja u svezi kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet droga; zapljene heroina, kokaina, amfetamina i marihuane.


Na početku su naveli su kako je promet droga u Zadarskoj županiji u porastu u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Zatim su predstavili poveći ulov zadarske policije od prije nekoliko dana.


– Na širem zadarskom području 24. svibnja zaustavljen je auto splitskih registracija, s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Uhićen je te je doveden u prostore policije kako bi se provelo kriminalističko istraživanje.

Vozilo je premješteno u prostor PU zadarske i na temelju naloga je pretražen.


Korišten je službeni pas Boy iz PU šibensko-kninske za detekciju droga, koji je imao pozitivu reakciju te je prilikom pretrage ispod suvozačeva sjedala, u posebnom spremniku, nađena veća količina droge. Pronađeno je 1,614 kg kokaina, 1,036 kg heroina, 1,074 kilograma amfetamina (speeda) i 1,071 kg marihuane.


Ukupno je riječ o 4,795 kilograma droge. Od osumnjičenika su izuzeti mobitel i vozilo. Određen mu je istražni zatvor, kazao je voditelj Službe kriminalističke policije, Željko Pilipović.O drugim krim istraživanju govorio je Jure Ražov, voditelj Odjela kriminaliteta droga PU zadarske.


– Tijekom vikenda PP Benkovac-Obrovac, zaustavili su u redovnoj kontroli prometa vozilo zadarskih registracija, 26-godišnjakinja upravljala. Tijekom kontrole 26-godišnjakinja je dragovoljno izručila 1,2 grama marihuane, a policajci su tijekom postupanja uočili da se u vozilu nalazi više mobitela i jedna termovizijska kamera.


Nakon pretrage vozila i stana pronađen i oduzeto 12 iPhonea i 27 grama marihuane, te 9,8 grama kokaina, koji je spremljen u devet pakiranja za daljnju preprodaju. Osoba se bavi preprodajom, a oduzeta joj je i veća količina novčanih sredstava različitih moneta. Ista je osoba predana policijskom nadzorniku ove PU, rekao je Ražov.