Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

u posedarju

Izgubio kontrolu nad vozilom i izazvao prometnu nesreću, dvije osobe ozlijeđene

Autor: K.E.

29.06.2023. 09:34
Izgubio kontrolu nad vozilom i izazvao prometnu nesreću, dvije osobe ozlijeđene

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Jučer, 28.lipnja oko 18,05 sati, na cesti D-8 u Posedarju, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.


Prema rezultatima očevida do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka krećući se dionicom ceste D-8 u pravcu Posedarja, u blizini križanja za trgovački centar najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prilikom kočenja izgubio kontrolu nad vozilom, uslijed čega je prešao na suprotni kolnički trak te udario u automobil latvijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Latvije.


Na pružanje daljnje liječničke pomoći upućeni su vozač automobila zadarskih te putnica iz vozila latvijskih nacionalnih oznaka, koji su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani u Općoj bolnici Zadar.


Kod 24-godišnjeg vozača su konstatirane lake, a kod putnice 46-godišnje državljanke Latvije teške tjelesne ozljede. Na mjestu događaja prometne nesreće sinoć je proveden očevid, a obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost alkohola kod 24-godišnjeg vozača, dok je kod drugog vozača izostala reakcija na alkohol.


U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.