Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PU ZADARSKA

Cirkus u Kožinu! Parkirao na sred kolnika i blokirao promet, reagirala i policija

Autor: Portal ZL

16.10.2023. 10:30
Cirkus u Kožinu! Parkirao na sred kolnika i blokirao promet, reagirala i policija

Foto: Mateo Levak/NLU četvrtak, 12. listopada oko 07.40 sati u Kožinu, policijski službenici su postupali zbog dojave kako je muškarac svoje vozilo parkirao na sredini kolnika, na koji način je onemogućavao prolaz drugih vozila. Muškarcu je izdana naredba da ukloni vozilo s kolnika na što se oglušio te je vikom i galamom narušavao javni red i mir, a potom i sprječavao policijske službenike u obavljanju daljnjih službenih radnji zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.
Policijskim službenicima je tada prišla i 71-godišnjakinja koja je ih također sprječavala u daljnjem postupanju prema 74-godišnjem muškarcu, dok je druga ženska osoba u dobi od 39 godina vikom i galamom na javnom mjestu narušavala javni red i mir. Prije dovođenja u službene prostorije policije, muškarcu u dobi od 74-godine pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje je vikom i galamom nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega su 74-godišnjak i obje ženske osobe dovedeni u službene prostorije gdje je provedeno kriminalističko istraživanje.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 74-godišnjaka i 71-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv 74-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, dok se protiv 39-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.