Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

UHVAĆEN NA AERODROMU

Brazilac progutao 117 kapsula kokaina i pokušao ih prokrijumčariti u Hrvatsku

Autor: Hina

01.11.2022. 15:21
Brazilac progutao 117 kapsula kokaina i pokušao ih prokrijumčariti u Hrvatsku

Foto: PU zagrebačka

45-godišnji Brazilac predan je pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama odnosno da je u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1.170 grama droge kokain, izvijestio je PUZ u utorak.
Nakon što je neutvrđenog dana u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain, 29. listopada je avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigao u Hrvatsku, u zagrebačku zračnu luku.


Na carinskom nadzoru


Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom, težine 310 grama, tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na aerodromu.


Tada je osumnjičenom, radi zaštite njegova zdravlja i života, pružena odgovarajuća medicinska skrb u zagrebačkom KBC-u Zagreb, u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.
Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.