Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

PREPRODAJA DROGE

Na širem biogradskom području dilao kokain

Autor: Zadarski list

19.10.2022. 08:26
Na širem biogradskom području dilao kokain

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanja nad 39-godišnjakom zbog kaznenih djela iz domene kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.


Sumnjiči ga se da je u vremenu od kolovoza do listopada ove godine na širem biogradskom području u najmanje 44 navrata izvršio preprodaju droge kokain u pojedinačnim količinama od 1 do 5 grama prema krajnjim kupcima. Nadalje ga se sumnjiči da je u odnosu na druge dvije osobe počinio kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga.


U sklopu kriminalističkog istraživanja, jučer 18. listopada na širem biogradskom području, provedena je pretraga doma kojeg osumnjičenik koristi, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 14,4 grama marihuane, kao i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.


Također je pronađeno i 30 komada baklji – bengalki iz kategorije P1, čije posjedovanje nije dozvoljeno za osobne potrebe.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenih djela Neovlaštenu proizvodnja i promet drogama  i Omogućavanje trošenja droga te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku.


Isto tako, zbog neovlaštenog posjedovanja pirotehničkih sredstava, nadležnom sudu je podnesen Optužni prijedlog temeljem odredbi  Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.