Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

TRAGEDIJA KOD SINJA

Božinović: Do nesreće u kojoj su poginuli migranti došlo zbog neprilagođene brzine

Autor: Hina

16.05.2024. 12:26
Božinović: Do nesreće u kojoj su poginuli migranti došlo zbog neprilagođene brzine

Foto: Arif SitnicaMinistar Davor Božinović izvijestio je da je do nesreće u kojoj su u četvrtak kod Brnaza poginule četiri osobe, a još petero je zbog ozljeda u splitskoj bolnici, došlo zbog neprilagođene brzine vozila u kojem se nalazilo osam migranata, među njima i dvoje djece.


“Vozilo je prethodno izbjeglo jedan policijski punkt, ali se nije radilo o klasičnoj policijskoj potjeri, već je do nesreće došlo zbog kretanja neprilagođenom brzinom, budući da vozač nije uspio skrenuti u zavoju te je udario u zid”, rekao je Božinović dodajući da očevidom na mjestu događaja rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva.


Za vozača još nije poznato je li među poginulima ili ozlijeđenima, a u bolnici se doznaje da je se u automobilu nalazilo i dvoje djece od kojih je jedno poginulo, a drugo je ozlijeđeno.
Ministar je potvrdio da se traga za drugim vozilom koje se ranije odvojilo u drugom smjeru te da će Policijska uprava splitsko-dalmatinska danas održati konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti više detalja o događaju.


Istaknuo je da se na istočnomediteranskoj ruti bilježi povećanje od 108 posto ilegalnih ulazaka migranata u odnosu na prošlu godinu, s time da Bosna i Hercegovina ima povećanje ilegalnih ulazaka od 30 posto.


No, istovremeno se u Hrvatskoj bilježi značajno smanjenje ilegalnih ulazaka od 38 posto u odnosu na prošlu godinu.


Dodao je i da je hrvatska policija dosad uhitila 863 krijumčara migranata i njihovih pomagača te da policija dnevno bilježi šest do sedam akcija uhićenja krijumčara.


“Policija itekako vodi računa kako bi se izbjegla stradavanja građana i policijskih službenika u takvim situacijama”, zaključio je ministar unutarnjih poslova.