Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Ravnateljica: “Zvjezdice” u skladu sa zakonom

Autor: Dragana Glavočić

16.03.2009. 23:00
Ravnateljica: “Zvjezdice” u skladu sa zakonom

Foto: Adam VIDAS



Što se tiče spomenutih dječjih kreveta, Dječji vrtić “Zvjezdice” nema jasličku grupu. Djelatnice rade na temelju ugovora o djelu, zaključila je ravnateljica Sandra Milin-Bajlo


Nedavno se našem listu javio čitatelj koji je, kako je istaknuo, htio upozoriti na protuzakonit rad vrtića “Zvjezdice” u Zemuniku.
– Nakon dugog čekanja i ‘djelatnice koja je bila na bolovanju’, o čemu ste pisali u svom listu, vrtić je otvoren polovinom mjeseca siječnja ove godine. Nažalost, vrtić je otvoren protuzakonito, bez dopuštenja za obavljanje djelatnosti i ostalih dozvola. Sva djeca, njih četrdesetak, zbijeni su u jednu prostoriju i s njima rade dvije odgojiteljice, mada su minimum tri. Čak ni djelatnice ne rade legalno jer jedna od njih je ravnateljica vrtića u osnivanju, a druga radi na crno. Djeca nemaju krevete pa ne mogu imati ni dnevni odmor koji je za tako malu djecu obvezan, otkriva čitatelj.
Također naglašava da se usluge vrtića naplaćuju na improviziranoj uplatnici s općinskim pečatom. Djeca nisu osigurana, a zbog loših uvjeta i prevelike grupe često su i bolesna.
– Kad se nešto loše dogodi, tko će odgovarati, upitao je čitatelj.
U razgovoru s ravnateljicom Dječjeg vrtića “Zvjezdice” Sandrom Milin-Bajlo doznajemo da su svi navodi netočni te da vrtić radi u skladu sa svim propisanim zakonskim regulativama.
– Što se tiče spomenutih dječjih kreveta, Dječji vrtić “Zvjezdice” nema jasličku grupu. Djelatnice rade na temelju ugovora o djelu, zaključila je Milin-Bajlo.