Kesteni, simbol jeseni, nikako ne bi smjeli nedostajati na našim stolovima. Bogati su vlaknima, mineralima i folnom kiselinom, korisni tijekom trudnoće te kod anemije i umora. Zahvaljujući visokom udjelu vlakana, kesteni imaju veliku moć zasićenja i mogu se jesti na kraju obroka, kako bi potaknuli osjećaj sitosti.
Donosimo vam recept za castagnaccio, tradicionalni toskanski specijalitet temeljen na tipičnim jesenskim “draguljima”.
Sastojci:
- 300 g kestenovog brašna
- 30 g šećera
- 2 žlice pinjola
- 2 žlice grožđica
- 5 oraha
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 prstohvat soli
- 1 grančica ružmarina
Priprema: Grožđice namočite u toplu vodu da omekšaju. U međuvremenu prosijte brašno i razmutite ga s 1 litrom vode, šećerom i prstohvatom soli, da dobijete gustu i jednoličnu smjesu.
Namastite kalup i u njega ulijte tijesto, ravnomjerno ga rasporedite. Posipajtepovršinu: pinjolima, iglicama ružmarina, nasjeckanim jezgrama oraha i ocijeđenim grožđicama.
Pecite u jako zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 1 sat.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
vrijedna priznanja
Marija Dejanović i Nicolas Bajlo dobitnici nagrada na Danima hrvatskog turizma
Županija
olujni vjetar
U prekidu brojne trajektne i katamaranske linije
Hrvatska
premijer
Plenković o uhidbenim nalozima ICC-a: ‘Ne mogu se izjednačavati demokratska vlast i teroristi’
Zadar
PRIGODNO OBILJEŽAVANJE
OBNOVLJEN SPOMENIK Puntamika slavi obnovu i revitalizaciju sv. Stošije
Hrvatska
telefonska sjednica
Vlada odbija navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja premijeru
Zadar & Županija
PREDAVANJE
Kvaliteta života u Zadru jako pala! Evo koji je najbolji, a koji najgori gradski kvart…
Zadar
USUSRET DESETOJ OBLJETNICI POSLOVANJA
Od lokalne priče do regionalnog lidera: Kako je Berekin postao simbol uspjeha
Zadar
SVEČANOST
[FOTO] Dodijeljene nagrade zasluženim dobitnicima javnih priznanja Grada Zadra
Crna Kronika
NESREĆE
U prometnim nesrećama u Zadru i Benkovcu ozlijeđeni pješaci, završili u bolnici
Zadar
PREDSJEDNIK RH