Kesteni, simbol jeseni, nikako ne bi smjeli nedostajati na našim stolovima. Bogati su vlaknima, mineralima i folnom kiselinom, korisni tijekom trudnoće te kod anemije i umora. Zahvaljujući visokom udjelu vlakana, kesteni imaju veliku moć zasićenja i mogu se jesti na kraju obroka, kako bi potaknuli osjećaj sitosti.
Donosimo vam recept za castagnaccio, tradicionalni toskanski specijalitet temeljen na tipičnim jesenskim “draguljima”.
Sastojci:
- 300 g kestenovog brašna
- 30 g šećera
- 2 žlice pinjola
- 2 žlice grožđica
- 5 oraha
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 prstohvat soli
- 1 grančica ružmarina
Priprema: Grožđice namočite u toplu vodu da omekšaju. U međuvremenu prosijte brašno i razmutite ga s 1 litrom vode, šećerom i prstohvatom soli, da dobijete gustu i jednoličnu smjesu.
Namastite kalup i u njega ulijte tijesto, ravnomjerno ga rasporedite. Posipajtepovršinu: pinjolima, iglicama ružmarina, nasjeckanim jezgrama oraha i ocijeđenim grožđicama.
Pecite u jako zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 1 sat.
najnovije
najčitanije
KK Zadar
Premijer liga, doigravanje
ZADAR JE U FINALU: Dinamo slomljen u završnoj dionici
Hrvatska
VELIKA GESTA BABY LASAGNE
Ravnatelji bolnica zahvalili Baby Lasagni na donaciji
Hrvatska
PREDSJEDNIK
Milanović potpisao zakon; Sabor u petak glasa o povjerenju novoj vladi
Zadar
OBLJETNICA
Odana počast redarstvenicima koji su mučki ubijeni u Pakoštanima prije 29 godina
Crna Kronika
Visoki kazneni sud
Potvrđena presuda fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić. Moraju vratiti novce ili – idu u zatvor
Crna Kronika
isključen iz prometa
Vozač BMW-a koji se na Foši zabio u parkirane automobile vozio pijan i bez pojasa!
Zadar
vremenska prognoza
UPALJEN METEOALARM Stiže nam nevrijeme s olujnim jugom!
Zadar
IV. b razred
I nakon pola stoljeća od mature “ekonomisti” nisu štedjeli emocije
Županija
opg žuža
“TVORNICA” U BAŠTICI Hrvati traže domaće jagode, a cijena…
Scena
HIT BABY LASAGNE