Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Strani koševi

Autor: Roman Morović

30.11.2008. 23:00
Strani koševi


MARKO BANIĆ – IURBENITA BILBAO
Konačno je momčad Bilbaa, nakon gotovo dva mjeseca, upisala i drugu ovosezonsku gostujuću pobjedu. Nakon Estudiantesa, još tamo u prvom kolu 4. listopada, Baski su proteklog vikenda slavili na gostovanju kod slabašne Murcije, pretposljednje momčadi španjolske ACB lige. U pobjedi 82-67 Marko Banić na terenu je proveo nešto više od 26 minuta zabivši pritom 15 poena (7/11 za dvicu) uz četiri obrambena i tri napadačka skoka. Njegova momčad sada se, s omjerom 5-5, nalazi u sredini tablice, dok je na vrhu i dalje Tau Ceramica sa samo jednim porazom. Po dva poraza imaju Unicaja i Englishova Gran Canaria, a na začelju je još uvijek Cajasol Sevilla sa samo jednom pobjedom.
HRVOJE PERINČIĆ – HYERES TOULON
Treći uzastopni poraz u domaćem prvenstvu (šesti u posljednjih sedam utakmica) upisao je Perinčićev Toulon na gostovanju kod Orleansa. Domaćin je bio prilično uvjerljiv te je slavio s čak 23 poena razlike (96-73) s tim da je već na poluvremenu bilo +20. Perinčić je na terenu proveo 34 minute ubacivši svoje prve poene nakon ozljede (ukupno 14, 4/4 za dvicu), te skočivši u obrani šest puta. Nakon drugog ovosezonskog poraza Nancya sada su na vrhu francuske lige tri momčadi sa po dva poraza, Lyon, Nancy te upravo Orleans, dok je Touolon ovim porazom pao na pretposljednje mjesto s omjerom 3-6 (gori od njega je samo Pau Orthez bez pobjede). Još ranije prošloga tjedna u prvom kolu Eurochallenga Perinčićeva je momčad na domaćem parketu svladala ruski Ural Great sa 94-83, a Zadranin je za 24 minute provedene u igri ubacio 7 poena uz 6 skokova.
MARKO POPOVIĆ – UNICS KAZAN
Teškom mukom došao je Unics do domaće pobjede nad pretposljednjom momčadi ruskog prvenstva Spartak Primorjem. Bilo je 77-70, a Popovićeva je momčad tek u 3. četvrtini (27-12) prelomila utakmicu. Pop je u igri proveo 22 minute što je iskoristio za 13 poena (4/6 za dvicu), a Unics sada ima omjer 4-2 i dijeli treće mjesto na tablici s Dinamom iz Moskve i Spartakom iz St. Peterburga. Vodeći CSKA ima 6-0, a drugoplasirani Khimki Moskovska regija 6-1. U prvom kolu Eurokupa Kazan je izborio tijesnu pobjedu na gostovanju kod bugarskog Lucoila 79-80. Na toj utakmici Popović je igrao 13 minuta, pogodio jednu tricu iz pet pokušaja i na koncu imao negativnu valorizaciju -5.
DENIS MUJAGIĆ – KARMA PODEBRADY
Denis Mujagić i njegov Podebrady nisu imali nikakve šanse u domaćem ogledu s neprikosnovenim liderom češkog prvenstva Nymburkom. Gosti su slavili s visokih 64-105 riješivši pitanje pobjednika već u prvoj četvrtini (10-29). Mujagić je u igri proveo nešto više od 18 minuta, a utakmicu je završio s 11 poena (3/4 za tricu) i valorizacijom 8. Njegova je momčad i dalje pri dnu tablice češke lige s omjerom 4-10, dok Nymburg i dalje gazi sve pred sobom k novom naslovu prvaka (omjer 14-0).
ŠIROKI SLAVIO U DERBIJU
U derbiju 10. kola prvenstva BiH Široki je na domaćem terenu, pred oko 3.000 navijača, nanio prvi ovosezonski poraz Zrinjskom iz Mostara. Bilo je 87-73, a u redovima pobjednika istaknuli su se Zadrani, Jure Ružić sa 16, Šime Špralja sa 9 te Ivo Josipović sa 6 poena. Ovo je šesta pobjeda Širokog ove sezone uz tri poraza, a ispred njih su sada samo Igokea i Zrinjski (8-1) te Sloboda Dita s omjerom 7-2.