Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Vremenska prognoza

Vikend će početi uz sunčano i toplo vrijeme, ali završit će kišom

Autor: Portal ZL

22.04.2023. 08:26
Vikend će početi uz sunčano i toplo vrijeme, ali završit će kišom

Foto: Luka JeličićVikend će početi uz prevladavajuće sunčano i toplo vrijeme, na Jadranu uz najprije slab do umjeren jugozapadnjak, koji će u oblačniju nedjelju zapuhati i u unutrašnjosti, zatim jugo.


– Prema nedjeljnoj večeri će rasti vjerojatnost za kišu, na koju u većini krajeva valja računati početkom novog tjedna. Ponegdje će je biti i izraženije, praćene i grmljavinom, osobito na Jadranu. Temperatura zraka od ponedjeljka opet niža, pri čemu od srijede ponovno uglavnom suho i djelomice sunčano, na Jadranu uz ponegdje prolazno jaku buru”, kaže za HRT meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a.


Subotnje prijepodne će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, no sredinom dana prolazno umjerena naoblaka. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka od 5 do 7 °C, najviša oko 21 °C.
Magla je moguća i u kotlinama na zapadu zemlje. Prevladavat će sunčano vrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, dok u unutrašnjosti Istre te u gorskim krajevima, popodne mjestimice umjerena naoblaka. Sredinom dana zapuhat će umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura od 4 °C u unutrašnjosti do 13 °C na moru, a najviša između 19 i 22 °C.


U Dalmaciji će vrijednosti ponegdje stići i 24 °C. Uz obalu će većinom biti sunčano, no u unutrašnjosti od sredine dana razvoj oblaka i mala vjerojatnost za lokalne pljuskove. Ujutro slab burin, a popodne umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.


Sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni puhat će i u subotu našem najsunčanijem području – krajnjem jugu Hrvatske. More stoga mirno ili malo valovito. Najniža temperatura između 11 i 13 °C, u zaobalju niža, a najviša od 20 do 23 °C.”


– Nedjelja u unutrašnjosti danju još toplija. S umjerenim jugozapadnim vjetrom stizat će sve više oblaka, a prema večeri raste vjerojatnost za kišu. Ponedjeljak promjenjiv i kišovit. Uz slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar na kišu valja računati i u utorak. Dnevna temperatura zraka od ponedjeljka u blagom padu.


Drugi dio vikenda na Jadranu će započeti uz podosta sunčanih sati, međutim uz umjereno jugo slijedi naoblačenje, osobito na sjevernom Jadranu, gdje će kiša stići već navečer. U ponedjeljak jačanje juga, duž obale povremeno kiša, a lokalno su mogući i neverini. Utorak malo mirniji, ali kao i ponedjeljak – svježiji od vikenda, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.