Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Premijer liga bi nas koštala kao i Prva liga

Autor: Šime Ćurko

05.11.2008. 23:00
Premijer liga bi nas koštala kao i Prva liga


Bolji rezultat prve momčadi, a po mogućnosti igranje u najjačoj ligi, sigurno bi donijeli i veći interes sponzora, vjerujem i Grada Zadra za ulaganje u rukomet – smatra Zrilić
Ima li za rukometaše Zadar Gortana sljedeće sezone mjesta u Premijer ligi?
– Ima, zašto ne – ispalio je Perislav Zrilić, predsjednik kluba. No, do tog cilja put je prilično dug. U Prvoj Dukat ligi (bolje bi bilo reći prvoj B ligi) Zadrani su trenutačno na četvrtom mjestu, s bodom zaostatka iza drugoplasiranog Đakova, ali i s pet bodova manjka za vodećim Buzetom, koji ih je, usput rečeno, razbio u Mocirama. Sve upućuje na to da je prvo mjesto nedostižno, pa su u Zadru okrenuti razmišljanjima kako doći do drugog mjesta i još jednih kvalifikacija za Premijer ligu.
– Žalimo zbog izgubljenog boda na domaćoj utakmica protiv Solina u prošlom kolu. Da smo to pobijedili bili bismo u puno boljoj situaciji, posebno nakon pobjede u Prelogu. No, ja sam optimist, vjerujem da možemo napasti čak i prvo mjesto premda je trenutačna realnost pokušati izboriti drugu poziciju.
Ima li klub financijska sredstva s kojima može pratiti pokušaj ulaska u Premijer ligu?
– Ako sada pogledamo u blagajnu ta sredstva nemamo. S prvom momčadi u Prvoj Dukat ligi te drugom u Trećoj ligi, kao i sa svim mlađim kategorijama s kojima igramo ligaška natjecanja godišnje ćemo potrošiti oko pola milijuna kuna. To je prilično veliki iznos, iako nam prva momčad nije u elitnom rangu. Dakle, situacija s novcem nije idealna, ali snalazimo se nekako.
Kako onda ići u Premijer ligu ako nema novca?
– Naši izračuni pokazuju da nas igranje u Premijer ligi, ukoliko ne bismo dovodili previše pojačanja, ne bi koštalo puno više od iznosa koji sada trošimo u Prvoj ligi. Uz to bolji rezultat prve momčadi, a po mogućnosti igranje u najjačoj ligi, sigurno bi donijeli i veći interes sponzora, vjerujem i Grada Zadra za ulaganje u rukomet. Zato i želimo ući u viši rang jer sadašnja Prva liga, iako je kvalitetom znatno ispred Druge lige, potencijalnim sponzorima nije ni blizu zanimljiva kao što bi to, makar se tako nadam, bila Premijer liga.
Kakva je situacija s tvrtkom Gortan Zadar s kojom je klub pred početak sezone potpisao sponzorski ugovor?
– Gortan nam je značajno olakšao novčanu situaciju i oni svoj dio uredno ispunjavaju. Budemo li nakon polusezone u situaciji da možemo napasti drugo mjesto, razgovarat ćemo s Gortanom oko mogućeg poboljšanja sponzorskog ugovora.
Hoće li se Zadar pojačati u polusezoni?
– To će ovisiti o rezultatu nakon 11 kola. Bude li potrebno razmislit ćemo na koju bismo poziciju eventualno mogli dovesti nekog igrača. Ono što nam je u ovom trenutku primarno jest ispuniti financijske obveze prema igračima koje sada imamo na raspolaganju, a o mogućim pojačanjima ćemo nakon polusezone.


TURIĆ I ĐIKIĆ SIGURNO DO POLUSEZONE


Marin Turić, lijevi vanjski, i Frane Đikić, vratar, u Zadar su došli ovo ljeto i do sada se nisu potvrdili kao pojačanja. Đikić je još i sakupio minutažu braneći naizmjenično s Ivanom Cotom, no Turić je igrao vrlo malo.
– Vjerujem da će se njihov učinak poboljšati. Riječ je o vrlo korektnim momcima koji pokušavaju sve da bi na parketu opravdali dolazak u Zadar. Turić bi mogao napredovati, a Đikić na treninzima pokazuje da je kvalitetan vratar. Nažalost, na utakmicama i dalje nije na toj razini. Kakav je njihov budući status još je prerano govoriti. Oni će sigurno biti do polusezone u Zadru, a nakon toga vidjet ćemo što i kako dalje – kaže Zrilić.




HRVOJE TURKOVIĆ NOVI VRATAR


Zrilić kaže da u klubu nisu zadovoljni dosadašnjim učinkom vratara Ivana Cote i Frane Đikića, pa su odlučili angažirati Hrvoja Turkovića (1982.), dosadašnjeg vratara trećeligaša Metalca iz Zagreba. Turković ima i prvoligaškog iskustva budući da je svojevremeno branio za Karlovac i Goricu. Prošao je Zagrebovu rukometnu školu, a nastupao je i za mlađe reprezentativne selekcije. Jučer još nije bilo poznato hoće li ga Zadar uspjeti registrirati za nedjeljnu (18.30 sati) utakmicu u gostima protiv Kaštela.


ZADRANI U PRVOJ LIGI


1. kolo: Zadar Gortan – Buzet 26:34
2. kolo: CrikveNica – Zadar Gortan 35:29
3. kolo: Zadar Gortan – Gorica 26:25
4. kolo: Zadar Gortan – Županja 33:28
5. kolo: Prelog – Zadar Gortan 29:32
6. kolo: Zadar Gortan – Solin 27:27