Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

HSS će dati podršku neovisnom kandidatu za gradonačelnika

Autor: Nives Rogoznica

02.11.2008. 23:00
HSS će dati podršku neovisnom kandidatu za gradonačelnika


HSS-a nema kandidata za gradonačelnika, no nije isključeno da kao stranka nećemo stati iza kvalitetnog nezavisnog kandidata koji bi mogao donijeti gradu novi prosperitet, kazao Festini


U posljednjih mjesec dana gradska organizacija HSS-a povećala se za dvadesetak novih članova, a članstvo se i dalje svakodnevno povećava što je izuzetno važno zbog predstojećih lokalnih izbora. Danas je HSS stabilna politička snaga u gradu Zadru. Do sada nisu do kraja konkretizirana pitanja koalicijskih sporazuma, no svakako možemo istaknuti da za sada G.O. HSS-a nema kandidata za gradonačelnika, no nije isključeno da kao stranka nećemo stati iza kvalitetnog nezavisnog kandidata koji bi mogao donijeti gradu novi prosperitet što je u konačnici i najvažnije za sve građane grada Zadra, zaključak je u četvrtak održane programske skupštine Gradske organizacije HSS-a kojeg je prenijela glasnogovornica Irena Devčić Buzov.
Festini pojašnjava kako je riječ o načelnom stavu, te kako se do sada nije razgovaralo o konkretnim imenima mogućih nezavisnih kandidata koje bi ova sranka eventualno bila spremna podržati.
Izvještavajući članove stranke o radu u protekloj godini predsjednik zadarskog HSS-a Tino Festini je istaknuo kako je gradska organizacija zajedno sa županijskom organizacijom HSS-a provela niz akcija u povodu obilježavanja 80.godišnjice smrti Stjepana Radića, utemeljitelja ove stranke, te je u Državnom arhivu tim povodom postavljena izložba koja je obišla Hrvatsku, dok je u sklopu Akademije mladih HSS-a koja se ljetos odvijala u Zadru održano i predavanje o životu i djelu Stjepana Radića.
Također je podsjetio kako je u kolovozu osnovana i Udrugu žena HSS-a „Hrvatsko srce” za grad Zadar i zadarsku županiju.
– Kroz Gradsko vijeće zalagali smo se za najugroženije građane našega grada. Upozoravali smo i na probleme u gradnji gradske infrastrukture, te problem funkcioniranja mjesnih odbora, a tako je i pokrenuto i pitanje rekonstrukcije ceste kroz naselje Bokanjac, kazao je Festini.