Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Generalu Kruljcu općinski Grb, brigadiru Fuzulu zahvalnica

Autor: Velimir Brkić

18.09.2008. 22:00
Generalu Kruljcu općinski Grb, brigadiru Fuzulu zahvalnica

Foto: Velimir BRKIĆ



Na prigodnoj svečanosti upriličenoj u sukošanskoj općinskoj vijećnici, generalu-pukovniku Mladenu Kruljcu, zapovjedniku Kopnene vojske, uručen je Grb Općine Sukošan, a brigadiru Mladenu Fuzulu zahvalnica Općine Sukošan, kao najviši izraz općinskog priznanja u povodu Dana obrane i Dana općine koji su na nadasve svečan način obilježeni 18. rujna. General-pukovnik Kruljac i brigadir Fuzul iz opravdanih razloga nisu mogli proteklog četvrtka nazočiti svečanoj sjednici Općinskog vijeća te je prigodno uručenje ovih visokih općinskih priznanja upriličeno u petak navečer.
– General Mladen Kruljac značajno je pridonio pri izgradnji ceste Debeljak – čvorište Sv. Martin u dužini od 2,6 kilometara, čime se skratio put naših Debeljačana toliko da se brže iz Debeljaka stiže u Zadar nego iz Sukošana. General-pukovnik Kruljac odobrio je sve radove na probijanju ove ceste, popularno zvane Zdravine. Također je odobrio radove na sanaciji poljskih putova, priprema materijala je već izvršena te čišćenju mulja na dijelu sukošanskog priobalja, istaknuo je Martinac u prigodnom slovu dodajući kako se nastavak radova očekuje uskoro.
– Brigadir Mladen Fuzul, ratni zapovjednik 112. brigade, danas zapovjednik Gardijske motorizirane brigade, u stalnoj je vezi s Općinom Sukošan kako bi se izvršile sve izuzetno kvalitetne pripreme za realizaciju ovih radova, obrazložio je Martinac razloge dodjeljivanja priznanja.
– Odlukom ministra obrane inženjerijske snage provode radove kao i pružanje pomoći lokalnoj zajednici, sportskim društvima i udrugama u obnavljanju i izgradnji objekata za civilne potrebe. Osim u Sukošanu i Bibinjama inženjerijske snage rade na području Iloka, Karlovca, Like i u drugim krajevima Hrvatske, prvenstveno onima koji se nalaze na području ratnog djelovanja u Domovinskom ratu te onih s manjim općinskim proračunima.